De brug naar betere connectiviteit: Hoe een op maat gemaakte draadloze verbinding de oplossing werd in Wielsbeke.

De brug naar betere connectiviteit: Hoe een op maat gemaakte draadloze verbinding de oplossing werd in Wielsbeke.

Onlangs kon GTV weer opnieuw haar kennis en expertise aantonen in een project voor een bedrijf in Wielsbeke. Hierbij hebben we een nieuwe standaard ontworpen voor connectiviteit tussen twee bedrijfsgebouwen door middel van een draadloze Point-to-Point connectie.

De uitdaging:

Onze klant, die van plan is om een primaire Fiber optic verbinding te leggen, wou stabiliteit verzekeren door middel van een sterk secundair netwerk. Hiervoor was het belangrijk dat dit netwerk snel, beveiligd en betrouwbaar is om ervoor te zorgen dat het netwerk niet wegvalt zelfs als het primaire netwerk beschadigd zou worden door wegenwerken of andere externe factoren.

Onze oplossing:

Om te verzekeren dat er altijd een stabiel netwerk voorzien wordt had ons team een draadloze Point-to-Point connectie tussen de twee gebouwen. Voor dit te kunnen verwezenlijken gebruiken we twee antennes om een beveiligd en snelle connectie te creëren. Hoewel het eerder gekend is dat draadloze connecties trager zijn dan een bekabelde aansluiting, hebben we ervoor kunnen zorgen dat we een stabiele en symmetrische throughput hebben kunnen creëren van 1.85Gbps. Dit zorgt niet alleen voor een operationele continuïteit maar ook voor een betaalbare en efficiënte oplossing.      

 Het resultaat:

Met deze oplossing hebben we niet alleen de noden van onze klant vervult maar hebben we ook hun toekomstige groei ondersteund. Met het secundaire netwerk in plaats, kunnen ze kijken om hun primair netwerk vast te leggen zonder angst voor enige onderbrekingen.

Waarom dit belangrijk is:

In deze snelgroeiende wereld is het belangrijk om continuïteit en stabiliteit te promoten. Het project in Wielsbeke toont aan dat we niet alleen oplossingen voorzien maar ook meedenken met onze klanten door middel van onze op maat gemaakte diensten. Door innovatieve technologieën te gebruiken en mee te denken met onze klanten, zorgen we dat iedereen veilig en geconnecteerd blijft voor de uitdagingen die de toekomst kunnen brengen.

 

Zoekt u naar mogelijkheden om stabiliteit en continuïteit te brengen binnen uw netwerk? Contacteer ons met uw vraag en we helpen met een geschikte oplossing op maat voor u.