Nieuwe EU-verordening transformeert voertuigveiligheid: GTV leidt de weg naar compliance

In een wereld waar veiligheid bij transport steeds meer prioriteit krijgt, heeft de Europese Unie (EU) nieuwe standaarden opgelegd die de veiligheid van de chauffeur en de zwakkere weggebruikers centraal zet. Vanaf juli 2024 is het een vereiste dat alle voertuigregistraties in de EU voldoen aan de strikte normen van de nieuwe verordening Algemene Veiligheid van voertuigen (General Safety Regulation, GSR), die in juli 2022 in werking is getreden. Deze verandering belooft een significant veiligere rijervaring voor iedereen.

 

 

Bij GTV, uw vertrouwde partner in de automotive sector, begrijpen we de impact die deze richtlijnen met zich mee brengen. Daarom staan we klaar om u te begeleiden bij het navigeren door deze nieuwe vereisten, zodat de nieuwe vrachtwagens niet alleen voldoen aan de regelgeving, maar ook een pionier zijn in voertuigveiligheid.

 

 

 

De veranderingen in essentie

Onder de GSR moeten alle nieuwe vrachtwagens en bussen die vanaf juli in 2024 in Europa zijn geregistreerd, uitgerust zijn met acht cruciale automatische veiligheidsfuncties. Deze innovaties zijn ontworpen om de bestuurder bij te staan en de veiligheid van alle weggebruikers te verbeteren. Echter, bij voertuigen met een opbouw chassis is het niet altijd mogelijk om deze systemen af-fabriek te installeren. Hier biedt GTV een essentiële oplossing: de mogelijkheid voor na plaatsing van deze geavanceerde veiligheidstechnologieën.

 

Onze belofte: Veiligheid en Compliance

GTV is gespecialiseerd in het aanbieden van resultaatgerichte veiligheidsoplossingen die aansluiten bij uw behoeften. We begrijpen dat elke vloot en voertuig uniek is, en daarom bieden we deze op maat gemaakte oplossingen en installatie van de volgende essentiële veiligheidssystemen aan:

- Dodehoekdetectie: Uitgebreid met sensoren en een externe speaker die fietsers en voetgangers waarschuwt, biedt deze technologie een ongekend niveau van bescherming rondom de zijkanten van uw vrachtwagen.
- Achteruitrijcamera’s en -sensoren: Deze systemen verbeteren de zichtbaarheid en veiligheid bij het achteruitrijden door obstakels en personen achter het voertuig te detecteren.
- Wegrijcamera’s: Speciaal ontworpen om de bestuurder te waarschuwen voor gevaren in de dode hoek aan de voorzijde van het voertuig, zorgen deze camera’s voor een veiligere start van elke reis.

 

Een stap voor op de toekomst

Bij GTV zijn we niet alleen toegewijd aan het voldoen aan de huidige regelgeving, maar ook aan het leiden van de industrie naar een veiligere toekomst. Onze oplossingen gaan verder dan eenvoudige compliance; ze bieden een strategisch voordeel dat de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van uw voertuigen verhoogt.

 

Uw weg naar compliance

Wacht niet tot de deadline nadert. Neem vandaag nog contact op met GTV zodat je klaar staat voor juli 2024. Ons team staat klaar om u te voorzien van de technologie en ondersteuning die u nodig heeft om aan de nieuwe EU-richtlijn te voldoen en de veiligheid van je klanten te bevorderen. Samen kunnen we een veiligere toekomst op de weg creëren.